Grey Matter - näyttely 15.5.-1.6.2014

 • Grey Matter on toteutettu ajankohtaisessa Töölönlahden arkkitehtonisessa ympäristössä. Näyttely haastaa pohtimaan esitystapoja, jotka tavallisesti rajautuvat arkkitehtuurivalokuvan ulkopuolelle. Perinteisen arkkitehtuurivalokuvan sijasta kohteista nähdään vaihtoehtoinen taiteellinen tulkinta, jonka tärkein tavoite on välittää paikalle ominainen tunnelma.
   
  Grey Matter on paikallinen näkökulma arkkitehtuuriin, joka olemuksellaan kuvastaa syksyisen Helsingin ilmastoa ja mielentilaa. Harjoituksen tarkoituksena on ollut vakavasti pohtia paikallisia olosuhteita ainutlaatuisina suomalaisina piirteinä. Suomalainen arkkitehtuuri ammentaa valon ja tunnelman vaihtelusta. Herkkyys syksyn ja talven vähäeleiselle värimaailmalle on piirtynyt osaksi kulttuuri- ja mielenmaisemaa.
   
  Töölönlahden rakentamiseen osallistuneet arkkitehtitoimistot JKMM Arkkitehdit, Helin & Co Arkkitehdit ja Verstas Arkkitehdit Oy toimittivat opiskelijoille tarvittavat tiedot ja mallinnukset työn pohjaksi. Hanketta ovat ohjanneet Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen johtaja Antti Ahlava ja arkkitehtuurivalokuvaaja ja tohtorikoulutettava Marc Goodwin.
   
  Näyttelyn ovat tuottaneet Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitos ja median laitoksen valokuvataiteen yksikkö. Kokonaisuuden rahoittamiseen on osallistunut Aalto ARTS.

  Taiteilijat

  Mikko Asunta
  Antti Auvinen
  Lotta Blomberg
  Anastasia Glukhova
  Luca Hartai
  Rafael Linnankoski
  Anna Niskanen
  Jere Pääkkönen
  Sanna Tegel
  Tereza Trautmannova
  Katariina Träskelin
  Päivi Tuovinen

Paikka Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24
00130 Helsinki

Kartta ja yhteydet HSL Reittiopas

Päivä ja aika To 15.5. - Su 1.6.

More upcoming events:

Masters of Aalto made possible by:

Artek Bionade Design Forum Finland Elisa Svenska Teatern

Masters of Aalto -tapahtuman tuotannossa on huomioitu ympäristö.
Tapahtuma hyödyntää Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen Ekokompassi tapahtuma -järjestelmää.