Ti 15.5.2012

15:00 - 18:00

Urban remix

Kaupunkisuunnittelun ja -elämisen asiantuntijat esittelevät ideoita ja teorioita eri puolilta maailmaa kaupunkilaiselämästä. Kävelymahdollisuuksista henkisyyteen tai käytännöllisyydestä luovuuteen – Urban Remix pyrkii inspiroimaan uusia urbaaneja ideoita. Seminaari on englanninkielinen.

Vuonna 2011 Newsweek –lehti äänesti Suomen ”Maailman parhaaksi maaksi”, Helsinki oli kuudenneksi asuttavin kaupunki The Economist –lehden Intelligence Unitissa, ja ykkönen Monocle –lehden Most Livable Cities Indexissä. 5.5 miljoonan väkiluvulla Helsinki on yksi parhaista asuinpaikoista nykyajan kaupunkilaisille.
Uudet kaupunkirakenteet Helsingissä muodostavat käsitteen tiheistä suunnitelmista ydinkeskustan ympärillä (Pasilassa ja Kalasatamassa). Väestötiheys on tuonut kaupungeille taloudellista ja kulttuurista menestystä, mutta väestönkasvun huono hallinta voi aiheuttaa vakavia ongelmia ja johtaa samalla kaupunkiasumisen tason heikkenemiseen. Miten voimme päivittää Helsingin sen väestölle?
Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tilasuunnittelun laitos on kutsunut asiantuntijoita erilaisista kulttuuritaustoista esittämään ideoita ja teorioita eri puolilta maailmaa. Kävelymahdollisuudesta henkisyyteen tai käytännöllisyydestä luovuuteen, ”Urban Remix” pyrkii inspiroimaan uusia urbaaneja ideoita.

Kansainväliset esiintyjät:
“Walking between layers in Hong Kong” – Mr. Simon Ng, erikoistutkija, Civic-Exchange policy think tank (Hong Kong)
“Architecture of 1%” – Dr. Antti Ahlava, arkkitehtuurin laitoksen johtaja, Aalto University (Suomi)
"Sacred Architecture in Multicultural Society" – Dr. Sari Dhima, tutkimusryhmän johtaja, Living-places tutkimusryhmä (Suomi)
“Kulttuurisauna – A public sauna for culture” – Tuomas Toivonen, Kulttuurisaunan arkkitehti ja tuottaja, NOW office (Suomi)
"Kai Tak River Green Corridor" - Prof. Wallace Chang Ping-Hung, Associate Professor, School of Architecture, The Chinese University of Hong Kong (Hong Kong)
Panel discussion moderated by
Mr. Roope Mokka, co-founder, Demos Helsinki
Lisänä Panu Kontkasen musiikkiesitys

Add to MyMoA

Kommentit

Please tell us who you are:

  • Voit olla ensimmäinen kommentoija tällä sivulla!